Capítol 1

Propostes literàries

Capítol 2

Propostes culturals

Capítol 3

Amb les mans

Capítol 4

ODS

Castellano

I ara jo què faig? com vèncer la culpa climàtica i passar a l’acció
Andreu Escrivà

Més informació

L’ambientoleg i activista valencià Andreu Escrivà ens ofereix en aquest llibre bàsic i didàctic un manual per a entendre l’arrel del problema i prendre partit, de manera personal i col·lectiva, des de l’activisme quotidià. Lluny de teories grandiloqüents i solucions màgiques, aquest llibre pretén contribuir a sembrar el canvi des de baix. Un llibre ple de preguntes i també d’eines per a guanyar un futur d’esperança, encara possible.

Ecoansias
Irene Baños

Més informació

Aquesta és la història d’una persona que podria ser qualsevol. Una que, després d’escoltar que se’ns acaba el temps, que estem hipotecant el futur de les pròximes generacions i que Espanya va camí de convertir-se en un desert, va començar a atabalar-se. I ara com sé què puc comprar? què he de menjar? per què he de deixar de menjar carn mentre altres se’n van de cap de setmana amb el seu avió privat? “Noia, no siguis ecoànsies, es deia a sí mateixa. Però de poc li servia. Així que, en lloc de frustrar-se, va decidir compartir la seva experiència en aquest llibre. Com assenyala Irene Baños, no es tracta d’agobiar-se sota el pes d’una responsabilitat que ens supera, sinó de canviar petits hàbits que no ens beneficien i replantejar-se actes aparentment innocus fins fa poc temps.

Deja el plástico
Will Mccallum

Més informació

Aquesta guia accessible, escrita per un activista de Greenpeace en la primera línia de foc del moviment antiplástic. La pol·lució per plàstic és, sens dubte, el flagell mediambiental de la nostra era, la batalla més urgent a la qual ens hem d’enfrontar en matèria de sostenibilitat del planeta.

Cada any, 12,7 milions de tones de plàstic arriben al mar i maten a un milió d’aus i a 100.000 mamífers marins. Al 2050 al mar podria haver més plàstic que peixos. Què podem fer cadascú de nosaltres per evitar-ho?

Planeta (in)sostenible
Luis Zambrano

Més informació

És cada cop més urgent trobar solucions a la crisi mediambiental. Encara quan confiem en els invents per solucionar els problemes que generen l’escalfament global o les sequeres, sabem que les ecotecnologies han aconseguit poc davant la magnitud dels canvis que auguren una imminent crisi climàtica al nostre planeta. Luis Zambrano esbossa en aquest llibre alguns camins cap a la sostenibilitat i desvetlla les contradiccions dels anomenats “avenços”. Per això, ens ofereix un enfocament sistèmic que ens ajuda a entendre els problemes actuals i valorar les possibles solucions.

Som l’última generació que pot salvar el planeta
Carlota Bruna

Més informació

Som l’última generació que pot salvar el món. Som l’última generació que haurà de mirar als ulls a la següent i respondre a la pregunta: “I tu, què vas fer?”.

Carlota Bruna prologa i edita aquest al·legat a cinc veus a favor del medi ambient, perquè sí que som a temps de salvar el planeta, però no podem perdre ni un segon. Com tu, elles aquestes cinc autores saben que la nostra generació té l’última oportunitat de capgirar la història i s’han proposat fer tot el que puguin per aconseguir-ho. Elles no es quedaran amb mans plegades. I tu?

La vida en el campo
Julia Rothman

Més informació

El camp està de moda. I és normal. Les ciutats cada cop ens exigeixen més i ens ofereixen menys, i cada dia els seus ritmes i obligacions ens resulten més insostenibles (a nosaltres i també al planeta). De forma que, tant si estàs pensant en abandonar la ciutat com si et ve de gust endur-te un tros de camp a casa, i començar a canviar des d’allà les coses, aquest és el teu llibre. I, a més, no podria ser més bonic. Julia Rothman, una de les més reconegudes il·lustradores novaiorqueses ha creat una guia visual sobre la vida al camp. Amb ella aprendràs tot el què necessites saber per dur una existència allunyada de l’asfalt, però també descobriràs una infinitat de curiositats, anècdotes, històries i fins i tot receptes per gaudir de la saviesa i l’encant de la vida rural.

Més iniciatives